:: www.nuppi.fi   :: Historia   :: Kilpailut   :: Keilailulinkit   :: Yhteystiedot   :: Valokuvat :: Kisaseuranta 
Ajankohtaista

:: AJANKOHTAISTA


Jouni Kaikko Memorial Bowling XII
23.12.2009 / Ape

NUPIN KISA 2009 KERÄSI YLI 300 SUORITUSTA – MIKA OKSANEN VOITTI JÄLLEEN

Nupin XII Jouni Kaikko Memorial Bowling 2009 on keilattu. Osanottajia oli ilahduttavasti yli 300. Kuurojen valtakunnallinen karsinta toi Kouvolaan reilut 50 keilaajaa. Desperadossa oli osanottajia ”vain” yksitoista. Lukumäärää voidaan pitää pienenä, olihan jaossa kaksi finaalipaikkaa. Alkukilpailu pelattiin 16.11. – 20.12.2009 välisenä aikana. Nupin omista keilaajista finaaliin selvisivät Ari Paananen ja Aapo Lehtinen.

Tulostahti loppupeleissä oli koko ajan kovaa luokkaa. Viiden sarjan jälkeen kymmenen parasta jatkoi vielä yhden sarjan, jonka jälkeen alkoivat neljän parhaan pudotuspelit. Ari Paananen (1090) oli lopulta yhdestoista ja Aapo Lehtinen (1064) kolmastoista hyvien peliesitysten jälkeen. Jatkoon olisi tarvittu 1125 – keskiarvo 225.

Pudotuspeleissä olivat ensin vastakkain Esa Sievänen ja Mika Oksanen. Esa totesi jo ennen pelin alkua, että tuulimyllyjä vastaan lähdetään. Hyvin Esa taisteli. Tiukka ottelu ratkesi kahdeksannessa ruudussa Esan tekemään reikään. Lopputulos Mikalle 234 – 214. Seuraavaksi Mikaa vastaan asettui TKK:n nuori Perttu Jussila, joka pelasi alkukilpailu mukaan lukien mahtavaa peliä koko ajan. Nuoren kaverin heitossa on mallia kokeneemmillekin heittäjille. Perttu oli niskan päällä aina kahdeksanteen ruutuun saakka. Hyvästä osumasta jäi yksi keila pystyyn, jonka Perttu kyllä hoiti pois, mutta Mika hyödynsi tilanteen ja jatkoi kaatoputkeaan loppuun saakka. Tulos Mikalle 274 – 236.

Finaali huipentui Olli Pakosen ja Mika Oksasen väliseen taisteluun. Maajoukkueringissä pelaavalla Ollilla on pehmeä ja tehokas heitto. Finaalin toiseen ruutuun Olli teki kuitenkin ”Isakowit” eli hyvästä taskuosumasta pystyyn jäi 7 ja10 -keilat . Mika ei antanut jossittelulle sijaa vaan latoi alusta lähtien yhdeksän kaadon tuubin. Loppuluvut 278 – 215.

Olihan tässä kisassa sekin erikoisuus, että Oksasen klaanista finaalissa pelasi kolme osanottajaa – Mika, Pasi ja Joni. Kaikki edustavat kuitenkin eri seuroja. Katsojia keilahallilla oli taas ilahduttavasti. Korkeatasoinen peli kiinnostaa. Kiitokset myös yhteistyökumppaneille, keilahallin henkilökunnalle ja omille aktiivisille jäsenille.

 

Katso Tulokset ..

Katso Kuvagalleria ..